Μπορεί όλοι να ασχολούνταν χθες το βράδυ με τις τελευταία ποδοσφαιρικές μεταγραφικές κινήσεις, όμως ο Steve Balmer και ο Stephen Elop συμφώνησαν για το μεγαλύτερο μπαμ του καλοκαιριού. 5.4 δισεκατομμύρια δολάρια θα στοιχίσει στη Microsoft η εξαγορά της Nokia και θα ολοκληρωθεί το 2014.

Η αλήθεια είναι ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν έμοιαζε και πολύ πιθανή τον τελευταίο καιρό. Οι δύο εταιρείες είχαν ασυμφωνίες σε διάφορους τομείς, ενώ η Nokia αποφάσισε όπως φαίνεται να μπει ανταγωνιστικά με τη Microsoft στο κομμάτι των Windows RT tablets.

Παρ’ όλα αυτά σήμερα, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη μεγάλη συμφωνία, η οποία αφορά βέβαια μόνο το κομμάτι των συσκευών και των πατεντών. Η Nokia θα συνεχίσει ως όνομα να υφίσταται στις τηλεπικοινωνίες, κάτι αντίστοιχο που έγινε δηλαδή με τις Sony και Ericsson.

Ίσως σημαντικότερη και από τα νούμερα και τις πατέντες, να είναι η μεταφορά στελεχών της Φινλανδικής εταιρείας στον αμερικάνικο κολοσσό, αφού πρώτος απ’ όλους, ο μέχρι πρότινος CEO της εταιρείας, Stephen Elop, θα περάσει τα σύνορα του ατλαντικού για να επιστρέψει στην Microsoft (για να τη διευθύνει;).

Συνολικά 32.000 εργαζόμενοι θα αλλάξουν εργοδότη, με τους 18.000 από αυτούς να σχετίζονται με την κατασκευή των Nokia συσκευών.

Πάντως σε πρώτη φάση, οι μετοχές και των δύο εταιρειών σημειώνουν μικρές ζημιές, δείγμα της ανασφάλειας των επενδυτών για το μέλλον των Windows Phone και της ίδιας της Nokia. Εμείς πάντως πιστεύουμε στη Nokia και θα ποντάραμε σε ανάκαμψη της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ