Πριν ξεκινήσω αυτό το Review, θα ήθελα να σας αναφέρω πως μπορεί να εμφανισθεί κάποιο spoil για αυτούς που δεν έχουν παίξει το παιχνίδι αλλά κατά σε μεγάλο βαθμό σας επιβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει σχεδόν ούτε ένα κατά την γνώμη μου! Για άλλους μπορεί να φανεί spoil για άλλους όχι! Επίσης σημειώνω πως δεν μου αρέσει να γράφω 5 κατεβατά σελίδες όπως έχουμε δει όλοι μας σε διάφορα reviews από διάφορες ιστοσελίδες! Θα γράψω αυτό που πρέπει και αυτό που νοιώθω! Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια! χαχα! Ελεύθερα σχολιάστε κάτω από το άρθρο, μου αρέσει να συζητάμε μαζί!

Uncharted™ 4: A Thief’s End_20160822023918

Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω πραγματικά! Από τον όμορφο τίτλο του όπου όταν τον διαβάζεις σκέφτεσαι πόσο τέλειο μπορεί να είναι; Από τις υπέροχες σκηνές που απολαμβάνεις χωρίς να τις προσπεράσεις; Από το συγκινητικό story που σε κάνει να βρίσκεσαι μέσα σε αυτό; Από τα μαγευτικά γραφικά του που αναρωτιέσαι αν όντως παίζεις σε παιχνιδοκονσόλα και όχι σε κάποιον ακριβοφτιαγμένο υπολογιστή; Από την ανατριχιαστική μουσική του που θες να βάλεις ακουστικά και να μην ακούς τίποτα άλλο; Από το εκθαμβωτικό gameplay που νομίζεις πως βρίσκεσαι σε ταινία; Δεν θυμάμαι να έχω παίξει καλύτερο παιχνίδι μέχρι στιγμής! Μπορεί να υπερβάλω, μπορεί να μην είναι έτσι μπορεί όμως και να είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μαζί αυτό το πανέμορφο ταξίδι σε αυτό το μικρό Revisited Review για το καταπληκτικό Uncharted 4: A Thief’s End…

Uncharted™ 4: A Thief’s End_20160812151418

Ανάβω την κονσόλα, ανοίγω το παιχνίδι και εμφανίζεται το μενού μετά από τα λογότυπα των δημιουργών του παιχνιδιού. Ξεκινάω από ένα intro που όχι μόνο σου εξηγούσε πολλά αλλά σε έκανε να ανυπομονείς για το τι θα ακολουθήσει μετά. Χωρίς να τα πολυλογώ πρώτο πρώτο που μου κάνει εντύπωση σε ένα παιχνίδι είναι το Gameplay.

Gameplay

Σε σχέση με άλλα παιχνίδια, ήταν ένα από τα πιο ωραία και ευχάριστα Gameplay όπου ποτέ δεν σε άφηνε μόνο σου να σπας το κεφάλι σου για να καταλάβεις και να βρεις πως πρέπει να παίξεις. Από την αρχή του παιχνιδιού μέχρι και το τέλος όποτε χρειαζόσουν βοήθεια και καθοδήγηση θα στην εμφάνιζε όταν πρέπει. Τα battles ήταν απλά χωρίς πολλές απαιτήσεις σε επίπεδο Normal. Πρέπει να κάνεις κάτι αθόρυβα; Καν’ το με τα εργαλεία που διαθέτεις και θα τα καταφέρεις! Χρειάζεται να αρχίσεις τους πυροβολισμούς; Βρες όπλο και σφαίρες και μην σταματάς μέχρι να τους καθαρίσεις όλους! Πέρα από την ευκολία και τον χειρισμό αξίζει να αναφέρω τις φορές που έμεινα με ανοιχτό στόμα όταν ενώ έπαιζα και όχι σε Cut Scene, με κυνηγούσαν, έπεφταν κτίρια, υπήρχαν πυροβολισμοί και γινόντουσαν εκρήξεις. Και αυτό δεν γινόταν σε ένα ούτε δύο ούτε τρία σημεία του παιχνιδιού! Αλλά σε όλα! Από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν σαν να βλέπεις και να χειρίζεσαι ταινία! Ρεαλιστικό λοιπόν, εύκολο και ευχάριστο Gameplay! Πολλές φορές επίσης οι χαρακτήρες σε κάνουν να γελάς με αυτά που λένε παρόλο που μπορεί να σε κυνηγάνε όλοι οι φρουροί του σύμπαντος! Κάθε σημείο έχει και ένα διαφορετικό voice line! Το παιχνίδι δεν είναι καθόλου στημένο αλλά υπερβολικά ρεαλιστικό και περιμένει την δικιά σου κίνηση για να διαλέξει το κατάλληλο gameplay voice line!

Uncharted™ 4: A Thief’s End_20160812171202

Συνεχίζοντας λοιπόν επόμενο είναι η μουσική! Φανταστείτε να παίζατε χωρίς ήχο! Τα πράγματα είναι διαφορετικά χωρίς μουσική και ήχο σε οτιδήποτε κάνουμε ή βλέπουμε.

Μουσική – Ήχος

Η μουσική πολλές φορές θύμιζε περιπέτεια, σου ανέβαζε την αδρεναλίνη κάνοντάς σε να θες να συνεχίσεις την μάχη ως Drake, να θες να συνεχίζεις να σκαρφαλώνεις τα βουνά μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Από την άλλη ο ήχος και γενικά τα ηχητικά εφέ των αμαξιών, εκρήξεων καθώς και όταν κατεδαφίζονταν κτίρια ήταν υπερβολικά ρεαλιστικά και κοντινά στην πραγματικότητα. Όπως ανέφερα και πιο πάνω ήθελες απλά να βάλεις τα ακουστικά σου και να μην ακούς τίποτα άλλο παρά μόνο το παιχνίδι! Ξαναθυμίζω πως κάθε τι είχε και το δικό του voice line τίποτα δεν ήταν στημένο!

Uncharted™ 4: A Thief’s End_20160813113218

Καλό να κοιτάμε το Gameplay καθώς και την Μουσική αλλά χωρίς τα γραφικά πως θα σε ελκύσει ένα σύγχρονο παιχνίδι;

Γραφικά

Πολλές φορές ενώ έπαιζα το παιχνίδι, μου ερχόταν το ερώτημα: Μπορεί να αντέξει τόσα πολλά το PS4; Τι κάνανε οι τυπάδες για να φτάσουν το παιχνίδι στα άκρα και να τρέχει τόσο εύκολα και όμορφα σε μια παιχνιδοκονσόλα; Υπήρχαν τόσα πανέμορφα καλοφτιαγμένα τοπία που ήθελες κάθε φορά να βγάλεις Screenshots! Μα και βέβαια και έβγαλα μερικά! Δεν γινόταν να το αφήσω έτσι! Σε μια κονσόλα λοιπόν που ήδη είναι τριών χρονών, δεν περίμενα να δω τόσα πολλά. Το νερό, τα βουνά, τα models, τα textures όλα ήταν καλοφτιαγμένα και περιποιημένα από την κορφή μέχρι και τα νύχια! Και σαν να μην φτάσανε όλα αυτά υπήρχαν και υπερβολικά πολλά εφέ φωτιάς, καπνού καθώς και ομίχλης που σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού σε έκαναν να σκέφτεσαι γιατί να θέλει ο κόσμος επιπλέον νέες κονσόλες για το 2017…

Uncharted™ 4: A Thief’s End_20160814225245

Uncharted™ 4: A Thief’s End_20160822011910

Story

Γίνεται να κάνεις ένα παιχνίδι να μοιάζει με ταινία χωρίς να του γράψεις ένα καλό story; Η απάντηση είναι όχι! Και εδώ έρχονται οι δημιουργοί του Uncharted 4 και μας δίνουν ένα καλοψημένο story με flashbacks που κανείς δεν θα μετάνιωνε να τα βλέπει. Ακόμα και τα Cut Scenes δεν θες να τα προσπεράσεις και να συνεχίσεις να παίζεις γιατί ως story έχει τόσο ενδιαφέρον και θες να μάθεις τι έγινε πριν καθώς και τι έγινε μετά! Εδώ δεν μπορώ να πω πολλά διότι μπορεί να κάνω spoil για αυτούς που δεν έχουν παίξει το παιχνίδι αλλά ένα θα σας πω! Μην προσπερνάτε τα Cut Scenes! Δεν θα χάσετε!

Uncharted™ 4: A Thief’s End_20160822022112

Εν τέλη αξίζει το παιχνίδι; Αξίζει και με το παραπάνω το κάθε ευρώ μας! Οι δημιουργοί του εργάστηκαν σκληρά και το αξίζουν ως βραβείο. Δεν θέλουμε καινούργιες κονσόλες με 4K και καλύτερα χαρακτηριστικά! Θέλουμε δημιουργούς και παιχνίδια σαν του Uncharted 4: A Thief’s End…

Uncharted™ 4: A Thief’s End_20160823190823

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ