Εδώ και πολύ καιρό ακούμε για τους επερχόμενους επεξεργαστές της AMD με την κωδική ονομασία ZEN. Πρόσφατα όμως, η AMD, έδωσε μια μικρή γεύση για το τι πρόκειται να φέρει στην αγορά των επεξεργαστών. Οι νέοι επεξεργαστές της εταιρείας, ονομάζονται Ryzen και εστιάζουν περισσότερο στο gaming καθώς και σε πανίσχυρους επαγγελματικούς υπολογιστές.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αποκαλύφθηκαν, είναι πανίσχυρα και ελπίζουμε να μείνουν όπως είναι! Για αρχή, έχουμε ένα μοντέλο 8 πυρήνων με 16 Threads που θα βρίσκεται στη ολοκαίνουργια AM4 πλατφόρμα. Η συχνότητα του θα ξεκινά από τα 3.4GHz, καθώς συνδυαστικά η L2 και L3 cache μνήμη του θα φτάνουν τα 20MB. Εκτός από αυτά, θα ενσωματώνει την τεχνολογία AMD SenseMI που βελτιώνει την κατανάλωση ενέργειας καθώς και την απόδοση, επιτρέποντας αυτόματα μεγαλύτερες συχνότητες ανάλογα με την διαθέσιμη ψύξη και χωρίς να έχει κάποιο προκαθορισμένο όριο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες διαφάνειες που αφορούν την τεχνολογία AMD SenseMI.

 

AMD RYZEN CPUs – Unboxholics.com


Πέρα από όλα αυτά, παρουσιάστηκαν μερικές δοκιμές των επεξεργαστών καθώς και η παρουσίασή τους έγινε και από την CEO της AMD, την Lisa Su. Οι δοκιμές κατά την γνώμη μας ήταν λίγο περίεργες και θα εξηγήσουμε γιατί! Όταν μας έδειξαν να τρέχουν τα απαιτητικά παιχνίδια σε σύγκριση με Intel επεξεργαστή, δεν έδειξαν τα frames per second. Και γενικά η όλη παρουσίαση των δυνατοτήτων ήταν λίγο μη μαρκετίστικη και επαγγελματική. Κατά την γνώμη μας κρατήστε μικρό καλάθι, όπως και εμείς και περιμένετε μέχρι οι επεξεργαστές να φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών.

Ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχουμε αλλά από τι ανέφεραν σε γενική εικόνα, θα είναι διαθέσιμη το πρώτο Q1 (First Quarter) του 2017. Δηλαδή μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2017.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροSeasons of Heaven: Διέρρευσαν εικόνες για νέο τίτλο στο Nintendo Switch
Επόμενο άρθροNokia 150: Το νέο και πρώτο τηλέφωνο της εταιρείας για το 2017

Από μικρό παιδί ασχολούμαι με την τεχνολογία. Πάντα τα χέρια μου κράταγαν ή χρησιμοποιούσαν κάποια συσκευή, ένα ηλεκτρονικό, έναν υπολογιστή! Δεν την έχω αφήσει ποτέ και ούτε πρόκειται. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα και θέλοντας να δείξω την αγάπη μου για αυτήν, δημοσιεύω σε αυτό το καταπληκτικό Blog Τεχνολογίας όπου ελπίζω να σας αρέσει. Θα χαρώ πολύ να μου λέτε την γνώμη σας και να συζητάμε για διάφορα θέματα! :)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ