Εδώ και καιρό ακούμε φήμες ότι η Google μπορεί να συγχωνεύσει τα λειτουργικά συστήματα του Chrome και του Android σε ένα φορητό υπολογιστή, και τώρα σε αυτό το σημείο, λαμβάνουμε όλο και περισσότερες αναφορές, σε ένα χρονικό πλαίσιο στα μέσα του 2017 για το υβριδικό OS (Operating System – Λειτουργικό Σύστημα). Σύμφωνα με πηγές του Android Police, η υποτιθέμενη έκδοση λογισμικού Andromeda, έχει οριστεί να κάνει το ντεμπούτο σε ένα notebook με κωδική ονομασία Bison που μάλλον αναμένεται να ονομαστεί Pixel 3.

Το Android Police έλαβε τα νέα από δύο πηγές, που περιγράφεται ως «ανεξάρτητες και αξιόπιστες», αλλά προειδοποίησε ότι οι λεπτομέρειες υπόκεινται σε αλλαγές. Ο φορητός υπολογιστής Bison μάλλον θα διαθέτει μια οθόνη 12,3 ιντσών, ένα scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων, δύο θύρες USB C και μια ολόκληρη σειρά από αισθητήρες. Θα υποστηρίζει επίσης λειτουργία tablet και μια είσοδο γραφίδας, προφανώς για να εξυπηρετήσει τους καλλιτέχνες ή τους σχεδιαστές οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο φορητός υπολογιστής θα έρθει με ένα ευαίσθητο στην πίεση trackpad παρόμοιο με αυτό των Macbooks, και η μπαταρία του αναμένεται να διαρκεί 10 ώρες. Η Google μπορεί να πηγαίνει κατά της Apple με τον φορητό υπολογιστή Bison, τόσο πολύ που λέγεται ότι θα προσπαθήσει να κάνει το laptop πάχους λιγότερο από 10mm (λεπτότερο από τα Macbooks). Πλέον, έχει αναφερθεί πως η τιμή του φορητού υπολογιστή θα θα ξεκινάει στα 799$ δολάρια.

Όσο για το Andromeda OS, δεν θα είναι απλά ένας τρόπος για να μπορέσει κάποιος να τρέχει Android εφαρμογές σε μια πλατφόρμα Chrome. Αντίθετα, το Android Police εικάζει ότι πιθανότατα θα είναι το αποτέλεσμα που φέρνει λειτουργίες του Chrome στο Android, το οποίο πιθανότατα σημαίνει μια έκδοση του δημοφιλούς κινητού λειτουργικού συστήματος προσαρμοσμένο στους χρήστες desktop. Αν η διαρροή είναι αληθής, είμαστε περίπου ένα χρόνο έξω από το να δούμε το Andromeda-powered laptop. Η Google μπορεί να δείξει κάτι από το νέο λειτουργικό της σύστημα στο επερχόμενο event για τις 4 Οκτωβρίου, αλλά είναι πιο πιθανό να δούμε ένα νέο router WiFi, το 4K Chromecast και τα αναμενόμενα Pixel κινητά τηλέφωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ