Η Apple σύμφωνα με πληροφορίες, θα κυκλοφορήσει 3 νέα iPhone μοντέλα στο νέο έτος, συμπεριλαμβανομένου ενός premium μοντέλου με καμπυλωτή οθόνη παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιείται στις συσκευές της Samsung. Όλα αυτά σύμφωνα με μια έκθεση από την ασιατική κριτική Nikkei, η οποία αναφέρει μια πηγή «εξοικειωμένοι με τα σχέδια της Apple.» Το ανώνυμο tipster λέει: «Θα υπάρξει ένα μοντέλο 4.7-ιντσών, ένα άλλο που θα είναι 5,5 ίντσες και ένα premium μοντέλο που θα είναι είτε 5,5-ιντσών είτε μεγαλύτερο με κλίση της οθόνης στις δύο πλευρές».

Η περιγραφή αυτή είναι αρκετά ασαφής, και θα μπορούσε να σημαίνει ένα iPhone με πιο αισθητές καμπύλες όπως του Galaxy S7 Edge ή όπως τις λεπτές γραμμές του Galaxy Note 7. Η Nikkei αναφέρει επίσης ότι η Samsung θα είναι ο προμηθευτής για αυτές τις νέες οθόνες. Η δημοσίευση σημειώνει ότι το premium iPhone θα χρησιμοποιεί OLED οθόνη κάτι που προηγουμένως φημολογείται (καθώς και η κυρτή οθόνη), με παλαιότερες πηγές που υποδηλώνει ότι μια οθόνη OLED 5,8 ιντσών ετοιμάζεται για τη συσκευή.

H Nikkei σημειώνει ότι στο παρελθόν αναμενόταν ένα premium 5,5-ιντσών μοντέλο που θα κυκλοφορούσε φέτος αλλά λέει η συσκευή απορρίφθηκε από την Apple και έτσι θα κυκλοφορήσει ένα συνηθισμένο 5.5-ιντσών iPhone 7 Plus και ένα 4.7-ιντσών  iPhone 7. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πηγή της Nikkei δεν αναφέρει τίποτα για το 4-ιντσών iPhone SE και την κυκλοφορία του εν έτη 2017.

Η Apple έχει προγραμματίσει να αποκαλύψει τα νέα iPhones στις αρχές του επόμενου μήνα. Η πηγή της Nikkei στηρίζει προηγούμενες φήμες από το Bloomberg και άλλους πως το μοντέλο των 5.5-ιντσών θα έρθει με ένα σύστημα διπλής κάμερας ενώ το μοντέλο των 4.7-ιντσών θα χρησιμοποιεί έναν μόνο φακό. Περιμένουμε τις συσκευές να μοιάζουν με το iPhone 6 καθώς και με το 6S αλλά να έχουν λιγότερο έντονες γραμμές της κεραίας. Επίσης πιθανή είναι η απομάκρυνση της υποδοχής των ακουστικών καθώς και η προσθήκη ενός κουμπιού home με ευαισθησία στην πίεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ