Σήμερα στο Unpacked event της Samsung, παρουσιάστηκε το νέο flagship της εταιρείας, Galaxy S8 καθώς και η μεγαλύτερη του έκδοση το S8+ (Plus). Πρόκειται για δύο μοντέλα ιδίου σχεδιασμού με τους προκατόχους τους S7 και S7 edge, με την διαφορά στο μέγεθος της οθόνης και των μικρών περιθωρίων(bezels).

Η διαφορά ανάμεσα στα δύο αυτά νέα μοντέλα είναι το μέγεθος της οθόνης καθώς το S8 διαθέτει 5.8″ ίντσες οθόνη και το S8+ διαθέτει 6.2″ ίντσες οθόνη. Και στα δύο μοντέλα η οθόνη είναι Super AMOLED ευρείας αναλογία 18.5:9 και ανάλυση 1,440 x 2,960px. Κοιτάζοντας την συσκευή, θα παρατηρήσετε πως η οθόνη έχει καμπυλωτές άκρες.

Όπως και στο Note 7 (αιωνία η μνήμη), τα δύο αυτά νέα τηλέφωνα υποστηρίζουν την τεχνολογία HDR10 αλλά όχι την τεχνολογία Dolby Vision. Η Samsung συνεργάστηκε με το Amazon ώστε να φέρει HDR βίντεο περιεχόμενο. Επίσης αυτή είναι η πρώτη οθόνη τεχνολογίας Ultra Dynamic Range αλλά περισσότερες πληροφορίες δεν γνωρίζουμε.

Το φυσικό κουμπί καθώς και τα δύο touch κουμπιά που συνήθιζαν να έχουν τα τηλέφωνα της σειράς Galaxy, δεν υπάρχουν πλέον! Παρόλα αυτά, η Samsung ενσωμάτωσε tactile feedback που σου επιτρέπει να νιώθεις μια απαλή δόνηση ώστε να μιμείται ένα κλασσικό κουμπί και σε αυτή την περίπτωση η εταιρεία ανέφερε πως είναι καλύτερη η αίσθηση από αυτό της Apple στο iPhone 7.

Ένα νέο κουμπί προστέθηκε στην συσκευή όπου εκκινεί τη νέα ψηφιακή βοηθό φωνητικών εντολών εν ονόματι Bixby. Η Bixby όχι μόνο ακούει αλλά και βλέπει γύρω της. Για παράδειγμα μπορεί να αναγνωρίσει μια εικόνα ενός προϊόντος στο Amazon.

Στις δύο νέες αυτές συσκευές συναντάμε μια κάμερα ανάλυσης 12MP με Dual Pixel αισθητήρα όπως του S7 αλλά με βελτιωμένο λογισμικό. Η μπροστινή κάμερα πλέον έχει ανάλυση 8MP και autofocus (με έξυπνο εντοπισμό προσώπου).

Το Galaxy S8 καθώς και το S8+ είναι τα πρώτα κινητά τηλέφωνα με ταχύτητα 1 gigabit LTE, χάρη στα τσιπάκια Snapdragon 835 και Exynos 8895. Άλλες χώρες θα πάρουν το ένα τσιπάκι και άλλες τον άλλον αλλά η επίδοση της συσκευής θα παραμείνει ίδια. Επίσης είναι τα πρώτα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν Bluetooth 5.0!

Σε μερικές χώρες ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής θα είναι 64GB με μνήμη RAM 4GB και σε άλλες (Κίνα και Κορέα) θα είναι 128GB με μνήμη RAM 6GB. Όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε διότι η συσκευή υποστηρίζει επέκταση μνήμης με την χρήση hybrid κάρτας UFS/microSD.

Άλλη μια σημαντική διαφορά των δύο μοντέλων μεταξύ του S8 και τους S8+ είναι η μπαταρία. Το S8 διαθέτει 3,000mAh μπαταρία ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο S8+ διαθέτει 3,500mAh. Και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν την τεχνολογία Samsung Adaptive Fast Charging (γρήγορη φόρτιση). Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης και με WPC και με PMA.

Οι συσκευές είναι αδιάβροχες όπως και ήταν αναμενόμενο και με Gorilla Glass 5.

Το Samsung Galaxy S8 καθώς και το S8+ θα διατεθούν στα εξής χρώματα: Midnight Black, Orchid Gray, Arctic Silver, Coral Blue και Maple Gold. Η ημερομηνία κυκλοφορίας των συσκευών είναι στις 21 Απριλίου 2017 στις Η.Π.Α καθώς για την Ευρώπη είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσουν στις 28 Απριλίου 2017. Το S8 θα κοστίζει 750$ Δολάρια/809€ Ευρώ ενώ το S8+ θα κοστίζει $850 Δολάρια/909€ Ευρώ (να σημειώσουμε πως υπάρχει περίπτωση να κοστίζουν λίγο παραπάνω στην Ελλάδα λόγω υψηλού Φ.Π.Α).

Μέσα στο κουτί θα βρείτε ένα ζευγάρι ποιοτικών AKG ακουστικών με δύο βύσματα 11mm και 8mm (δεν χρειάζεται να ρωτήσετε εάν έχει υποδοχή για θύρα ακουστικών!).

Τέλος μπορείτε να πάρετε ξεχωριστά το Samsung DeX dock όπου στην ουσία είναι μια βάση που μετατρέπει το Galaxy S8 και S8+ σε υπολογιστή με την χρήση θύρας USB-C για μετάδοση εικόνας και ήχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ