Η αφορμή γι΄ αυτό το άρθρο είναι η αγγελία που έβαλα στο Nexus 4 για να το δώσω. Το Nexus 4 είναι μία από τις αγαπημένες μου συσκευές. Το κινητό ήταν το καλύτερο value for money στην εποχή του (ακόμη και τώρα είναι καλό). Αυτό σήμαινε ότι είχα μια δυνατή συσκευή για να κάνω τις δουλειές μου, ενώ δεν είχα την ανάγκη να το προσέχω σε υστερικό βαθμό .

Το Nexus 4 είναι μια κατασκευή από γυαλί στο πίσω μέρος και είναι φυσικό να υπάρχει φθορά με τον καιρό. Αυτό ήταν η αφορμή πολλών φίλων της τεχνολογίας που θέλησαν να το αποκτήσουν, να μου πουν την ατάκα «γιατί δεν βάζεις θήκη;». Η απάντηση είναι «γιατί δεν θέλω!»

Όλες οι συσκευές έχουν το ύφος τους, το design τους και αφήνουν μια μοναδική αίσθηση στο χέρι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το iPhone, όπου είναι μια μοναδική συσκευή και πολλοί χρήστες δικαιολογούν τη τιμή του με τη ποιότητα κατασκευής, όμως του βάζουν πλαστική θήκη των 5€! Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω αυτό.

Έτσι κι εγώ στο Nexus 4 μου, δεν ήθελα να βάλω μια πλαστική θήκη. Το κινητό είναι από γυαλί και μου άρεσε η αίσθηση που μου έδινε στο χέρι. Ναι, μετά από ένα χρονικό διάστημα είχε μερικές γρατσουνιές στο πίσω μέρος, αλλά δεν με πείραζε. Ο λόγος είναι ότι ευχαριστήθηκα το κινητό στο άπειρο.

Σίγουρα η αξία μεταπώλησης έπεσε λόγω φθοράς, όμως για ένα χρόνο είχα και δούλεψα μια συσκευή δίχως θήκη. Έζησα την εμπειρία του κινητού, που ήθελε να μου δώσει η Google με την LG.

Τώρα, αν είχα σκοπό να κρατήσω το κινητό μου παραπάνω καιρό, ίσως να του έβαζα μια θήκη ή να περίμενα να χαλάσει το πίσω μέρος τελείως και να το αντικαταστήσω.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο. Χρησιμοποιούσα πάντα θήκη στα κινητά μου, όμως τώρα με το iPhone 5S είπα οτι δε θα βάλω θήκη, αφού δοκίμασα μια των 5 ευρώ από eBay αλλά και τη γνήσια της apple που με απογοήτευσε. Ρισκάρω βέβαια οτι μπορεί να φάει μια πτώση και να «κλαίω» τα 700 ευρώ αλλά όντως η εμπειρία χρησης του να κρατάς τη συσκευή ακριβώς όπως ειναι δε συγκρίνεται με το να την κρατάς μαζί με θήκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ