Πριν αρχίσω θα ήθελα να σημειώσω πως από τα χέρια μου έχουν περάσει όλα τα λειτουργικά συστήματα και τα έχω δοκιμάσει ανάλογα με το τι ήθελα και από τι κατάλαβα το Android ήταν το μοναδικό που με κάλυπτε σε ότι και αν ήθελα.

Δεν είμαι ούτε fan boy ούτε υποστηρικτής Google απλά εκφράζω την γνώμη μου και προσπαθώ να σας διευκολύνω στην επιλογή λειτουργικού συστήματος οπότε ας αρχίσουμε λοιπόν! Όλοι γνωρίζουμε πως στις μέρες μας οι 8 από τους 10 έχουν smartphone για κινητό τηλέφωνο. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως όλοι όσοι έχουν, το χρησιμοποιούν για τους ίδιους λόγους!

Ένας μπορεί να έχει smartphone γιατί ασχολείται με την τεχνολογία και είναι γκατζετάκιας, άλλος γιατί τον διευκολύνει με την εργασία που κάνει ή απλώς κάποιος άλλος το έχει απλά για να το δείχνει στους φίλους του για φιγούρα! Όμως το θέμα μας δεν είναι αυτό, το θέμα μας είναι γιατί κατά την γνώμη μου το Android αυτήν την στιγμή είναι το καταλληλότερο λειτουργικό σύστημα για ένα smartphone. Εφόσον αναφέραμε τις περιπτώσεις που γιατί κάποιος έχει στην κατοχή του smartphone, να πιάσουμε το θέμα από εκεί. Ο κάθε κάτοχος λοιπόν επιθυμεί το έξυπνο κινητό τηλέφωνο που διαθέτει να πληροί τις ανάγκες του ανάλογα με το τι θέλει.

Αν χωρίσουμε το Android σε ενότητες τότε θα διαπιστώσουμε πως όχι απλά καλύπτει τις ανάγκες μας αλλά υπερβαίνει το όριο της ικανοποίησης του χρήστη! Τι θέλω να πω με αυτό; Θα το δείτε παρακάτω που χωρίζω το Android σε μερικές ενότητες.

Διαδίκτυο

Στις μέρες μας το διαδίκτυο έχει γίνει μέρος της ζωής μας. Εκεί περνάμε τις ώρες μας παίζοντας παιχνίδια, μιλώντας με φίλους, στέλνουμε και λαμβάνουμε την ηλεκτρονική μας αλληλογραφία καθώς και πολλά άλλα που διευκολύνουν και ψυχαγωγούν τον χρήστη που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Σε αυτόν τον τομέα λοιπόν το Android όχι απλά μας καλύπτει αλλά σχεδόν δεν υστερεί σε τίποτα! Προσφέρει μια υπέροχη εμπειρία σερφαρίσματος στο διαδίκτυο με τις πιο τελευταίες τεχνολογίες καθώς μην ξεχνάμε ότι είναι το μόνο λειτουργικό που υποστηρίζει ακόμα flash player αλλά και είναι της μαμάς Google που σημαίνει ότι το Youtube που δέχεται δισεκατομμύρια επισκέψεις καθημερινώς είναι πλήρως συμβατό και προσβάσιμο (βλέπε Windows Phone που παλεύουν για να έχουν μια επίσημη εφαρμογή Youtube ή απλά προσπαθούν να δουν ένα βίντεο που δεν τους το επιτρέπει π.χ live streaming)!
Android

Μουσική

Όλοι λατρεύουν την μουσική! Ίσως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ακούει έστω και ένα είδος μουσικής. Εκεί το android προσαρμόζεται ανάλογα με την συσκευή και παρέχει την καλύτερη ακουστική π.χ τα νέα κινητά τηλέφωνα της HTC διαθέτουν τεχνολογία Beats Audio όπου προσφέρουν μια πολύ καλή ακουστική εμπειρία ήχου. Έτσι σε μεγάλο βαθμό βοηθάει στο να ακούμε τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες. Μην ξεχνάμε ότι εδώ τρώει στην ουσία τα υπόλοιπα λειτουργικά γιατί είναι το μόνο που διαθέτει στις περισσότερες συσκευές του και ραδιόφωνο (βλέπε iOS που δεν έχει και Windows Phone 8 που θέλει την τελευταία αναβάθμιση για να το υποστηρίξει).

Φωτογραφία

Εκεί ίσως έχει μια μικρή έλλειψη καθώς το pure Android (αυτό που παρέχει η Google και όχι το επεξεργασμένο από κατασκευάστριες π.χ Samsung) δεν παρέχει και πολλά στην κάμερα. Η Google όμως ανακοίνωσε την υποστήριξη RAW φωτογραφιών στην επόμενη αναβάθμιση όπου κάνει το Android και πάλι το καλύτερο και για την φωτογραφία.
Android

Εφαρμογές

Για να μην γίνει το άρθρο τεράστιο και καταντάει κουραστικό θα τελειώσω με αυτήν την ενότητα. Στον τομέα των εφαρμογών το Android από τότε που βγήκε έχει κάνει πολύ σωστή δουλειά. Κατάφερε και έφτασε το App Store της Apple μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και καθημερινώς συνεχίζουν να προστίθενται και άλλες εφαρμογές.

Στο Play Store του Android μπορείς σχεδόν να βρεις ότι εφαρμογή επιθυμείς, από μια εφαρμογή που σου δείχνει τα τελευταία νέα μέχρι και μία που μπορεί να σου κλείσει και ταξί! Έτσι καλύπτει στον τομέα των εφαρμογών όλους τους χρήστες, τον επαγγελματία, τον μαθητή, τον φοιτητή, τον gamer καθώς και τον απαιτητικό. Εκτός από αυτό το Android είναι ανοιχτού κώδικα που σημαίνει μπορείς να το κάνεις ότι θέλεις. Πολλοί προγραμματιστές προσφέρουν καταπληκτική εμπειρία σε χρήστες για ορισμένες συσκευές αφού επεξεργαστούν τον κώδικα του λειτουργικού συστήματος. Επίσης μην ξεχνάμε ότι μπορείς να το παραμετροποιήσεις όπου μπορείς να αλλάξεις σχεδόν τα πάντα μέσα στο κινητό σου και να το κάνεις όπως εσύ επιθυμείς.

Το Android λοιπόν μπορεί να χωριστεί σε πάρα πολλές ενότητες που καλύπτουν τον κάθε χρήστη και αν καθόμασταν να τις αναφέρουμε και να τις εξηγήσουμε δεν θα τελειώναμε ποτέ! Είναι ένα λειτουργικό σύστημα που αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και σωστά και πιστεύω πως θα φτάσει πολύ πιο ψηλά από τι βρίσκεται αυτό το διάστημα. Φυσικά δεν γίνετε να μην έχει και τα δικά του ελαττώματα! Όλα και όλοι έχουν ελαττώματα. Το Android για παράδειγμα έχει ακόμα καιρό στον να αναπτυχθεί και να γίνει πιο smooth και να απομακρύνει η Google σχεδόν εντελώς τα lags που έχει και εκνευρίζει τους χρήστες. Κατά τα άλλα όσο περνάει ο καιρός γίνεται και καλύτερο και παραμένει στην θέση που βρίσκεται. Αυτή είναι η γνώμη μου για το Android και για τ’ ότι είναι το μόνο λειτουργικό σύστημα που καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες

Συντάκτης: Μακάριος Ούστα

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ