Απίστευτο και όμως αληθινό. Αν μπείτε αυτή τη στιγμή στο App Store μέσω του iPhone, του iPad ή κάποιου iPod, θα μείνετε έκπληκτοι, καθώς οι ελάχιστες τιμές που εμφανίζονται είναι 0.89 ευρώ αντί 0.79!

Το App Store ήταν ανέκαθεν πιο ακριβό από το Google Play store σε όμοιες εφαρμογές, αλλά πλέον τα πράγματα εξελίσσονται ακόμα πιο άσχημα. Χωρίς κάποια αιτιολόγηση, η Apple αποφάσισε να αυξήσει την τιμή των εφαρμογών της σε 14 ευρωπαϊκές χώρες. Το ελάχιστο κόστος πλέον είναι 0.89 ευρώ, ενώ αντίστοιχα ανέβηκαν και οι τιμές των πιο ακριβών εφαρμογών.

Ο κύριος λόγος πίσω από αυτή την εξέλιξη, είναι ότι προφανώς η Apple θεώρησε ότι δεν κερδίζει αρκετά χρήματα (Tim μάλλον έβαλες πάλι το χεράκι σου…) και μπορεί να ανεβάσει όχι απλά τις τιμές των εφαρμογών, αλλά και το ποσοστό που αυτή κερδίζει από αυτές, από το 30 στο 40%!

Πλέον, για κάθε 1 ευρώ που δίνεται σε μια εφαρμογή, τα 40 λεπτά πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στην τσέπη της εταιρείας από το Cuppertino και οι developers λαμβάνουν μόνο το 60%. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για κάτι προσωρινό ή μια δοκιμή, όμως σίγουρα πρόκειται για μια κίνηση που δυσφημεί τα προϊόντα της Apple και την ίδια την εταιρεία.

App Store new prices

Ακολουθεί η λίστα με τις «τυχερές» χώρες που είδαν πρώτες την αύξηση:


-Ιταλία
-Ισπανία
-Ολλανδία
-Πορτογαλία
-Ελλάδα (σε αυτή τη λίστα είμαστε πρώτοι)
-Πολωνία
-Γερμανία
-Γαλλία
-Βέλγιο
-Αυστρία
-Δανία
-Λουξεμβούργο
-Ουγγαρία
-Ρωσία

Προφανώς τα φανταστικοτομμύρια που κερδίζει κάθε χρόνο η Apple δεν της φτάνουν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ