Πέρυσι τέτοια εποχή, η Apple παρουσίαζε το νέο (τότε) iPhone 5, με διαφορετικό design και οθόνη σε σχέση με τους προκατόχους του. Στα σημεία θα μου πείτε οι διαφορές, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ένα πανέμορφο εξωτερικό κινητό, με τις γνωστές αδυναμίες του iOS και τα παιδικά κολλήματα της Apple. Σήμερα και μετά την ανακοίνωση του iPhone 5C, το iPhone 5 μετατράπηκε ξαφνικά σε μια εξαιρετική επιλογή για όσους το αγόρασαν ή σκέφτονται να το αγοράσουν.

Δεν ξέρω ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την Apple στο λανσάρισμα ενός νέου iPhone με περσινά χαρακτηριστικά, ελαφρώς χαμηλότερη τιμή και πιο παιχνιδιάρικο χαρακτήρα, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα πρέπει να χαροποιεί τους κατόχους των iPhone 5.

Ο λόγος είναι απλός. Με τιμή στην αγορά κοντά στα 650 ευρώ, το iPhone 5C θα κρατήσει την τιμή των μεταχειρισμένων iPhone 5 πολύ ψηλά. Ένας υποψήφιος αγοραστής iPhone (κατά την άποψη μου) είναι πολύ λογικό, όταν βρεθεί στο δίλημμα iPhone 5C καινούργιο, πλαστικό και πολύχρωμο στα 600-650 ευρώ και iPhone 5, ελαφρώς μεταχειρισμένο ή καινούργιο, μεταλλικό, ελαφρύτερο και λεπτότερο στα 450-500 ευρώ, να επιλέξει το δεύτερο. Αποσύροντας η Apple το iPhone 5, αποσύρει και τη σύγκριση τιμής που θα μπορούσε να κάνει ένας υποψήφιος αγοραστής ανάμεσα σε καινούργιο ή μεταχειρισμένο.

Εδώ μένει να δούμε πόσα αποθέματα iPhone 5 υπάρχουν στα ράφια των καταστημάτων, με τους μεν υποψήφιους αγοραστές να ευελπιστούν σε πολλά, τους δε υποψήφιους πωλητές σε λίγα.

O ισχυρισμός βασίζεται στο γεγονός ότι το φθηνότερο πλέον αλλά μεταλλικό iPhone 5 είναι ομορφότερο και κατασκευαστικά αρτιότερο από το 5C, οπότε αν διαφωνείτε με αυτό, τότε είναι λογικό να διαφωνείτε με το υπόλοιπο άρθρο. Αν πάλι όχι, τότε καταλαβαίνετε ότι αυτή τη χρονιά, το iPhone 5 θα κρατήσει σε πολύ υψηλά στάνταρ την τιμή μεταπώλησης του, ακόμα ψηλότερα απ’ όσο μας είχαν συνηθίσει προηγούμενες συσκευές της εταιρείας από το Cupertino.
iphone-5c

Αν πάλι ανήκετε σε όσους περίμεναν να αγοράσαν το iPhone 5 φθηνότερα μετά την ανακοίνωση του 5S, τότε το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο ενθαρρυντικό. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα κι αν χρειαστεί να δώσετε λίγα παραπάνω χρήματα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίπτωση (αγορά iPhone 4S μετά το λανσάρισμα του iPhone 5), το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει σε βάθος χρόνο.

Με την έλευση του 5S και του 5C, στο τέλος της ημέρας οι τιμές θα διαμορφωθούν κάπως έτσι:

iPhone 5S 740 (με τον καιρό θα πέσει στα 600-650)
-iPhone 5C 650 (με τον καιρό θα πέσει στα 500)
-iPhone 5 520+ (μεταχειρισμένο 450+)

Με αυτές τις συνθήκες, αδυνατώ να κατανοήσω για ποιον λόγο θα αγόραζε κανείς ένα iPhone 5C. Κανονικά θα έπρεπε να τον δείχνουν στο δρόμο και να του κολλάν αυτοκόλλητο «Είμαι κορόιδιο!¨.

Υ.Γ: Το άρθρο αναφέρεται σε υποψήφιους αγοράστές iPhone. Προφανώς και ένας χρήστης Android θα το βρει τελείως ανούσιο, αλλά αν κάποιος είναι στην αγορά για iPhone, τότε η κατάσταση γίνεται ενδιαφέρουσα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΓιατί πούλησα το Samsung Galaxy S4 σε μόλις 2.5 μήνες
Επόμενο άρθροSamsung Chromebook, Μια σχέση αγάπης και μίσους!
Η λατρεία του για οτιδήποτε ηλεκτρονικό ξεκινά από πολύ πολύ παλιά, από το πρώτο του PC μέχρι και σήμερα στην εποχή των smartphones, των φτηνών laptop που κάποτε ήταν όνειρο μακρινό και των gadgets όλων των ειδών που προσθέτουν ηλεκτρονικές πινελιές στη ζωή του. Προσπαθεί να το παίξει αντικειμενικός, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είναι Google/Android fan.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Apple έβγαλε κατά την γνώμη μου το 5c για να προετοιμάσει την αγορά..Του χρόνου θα βγάλει το 5cs..To 5cs θα έχει τα εσώψυχα του 5s και την εμφάνιση του 5c..Μόνο που το iphone 6 του 2014, θα είναι 4,3-4,5 ίντσες κτλ..Έτσι θα έχουν το 5cs, ας το πούμε entry level για αυτούς ( καθόλου entry level σ’αυτή την τιμή βέβαια) με μέτρια ποιότητα για apple, αλλά και πάλι καλύτερη απ την αντίστοιχη γκάμα της Samsung..Εν τέλει θα έχουν το premium iphone 6 και θα έχουν καλύψει όλη την γκάμα των υποψήφιων αγοραστών..Γι αυτό νομίζω έγινε φέτος αυτό..Η apple ξέρει να κινείται safe αλλά και την αγορά γενικότερα, καλύτερα απ όλους ότι και να λέμε..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ