Αφορμή γι’αυτό το άρθρο είναι το review του HTC One mini και τα φάουλ που έχει κάνει η HTC, ώστε να μην κατακτήσει την αγορά. Το ίδια φάουλ έχει κάνει και η Samsung στο Galaxy S4 mini και ελπίζω να μην τα ξαναδούμε.

Καταρχάς, οι διαστάσεις των «mini» συσκευών είναι ιδανικές για κινητό – για μένα. Θυμίζουν αυτές των iPhone 5/5C/5S και βολεύουν όλους αυτούς που θέλουν μέγεθος iPhone με Android λειτουργικό.

Δυστυχώς, οι εταιρείες έχουν στο μυαλό τους ότι ο μέσος χρήστης που θέλει ένα κινητό «μικρό» και καλό θα πάρει iPhone, οπότε δεν στοχεύουν στο μέγεθος αυτό. Λάθος τους.

Με αποτέλεσμα, να βλέπουμε όμορφες mini εκδόσεις με χαρακτηριστικά που δεν συμβαδίζουν με το design τους. Ειλικρινά, είναι κρίμα να υπάρχει το «μικρό» Galaxy S4 με χειρότερο επεξεργαστή, μικρότερη RAM, χειρότερη οθόνη και χειρότερη κάμερα από το μεγάλο S4.

Ουσιαστικά, αυτό που βλέπουμε στα mini τόσο καιρό είναι μια ανανακύκλωση του brand, χωρίς να προσφέρουν την δύναμη και τα χαρακτηριστικά που έκαναν διάσημο το brand.

Το λάθος έγινε από το Galaxy SIII mini, όπου περιμέναμε ένα μικρό Galaxy SIII και είδαμε ένα υποβαθμισμένο. Βέβαια, το κινητό έκανε πωλήσεις, καθώς ήταν οικονομικό και είχε το δυνατό brand Galaxy. Για πόσο ακόμη θα γίνεται αυτό όμως;

Η Samsung συνέχισε την ίδια τακτική με το S4 mini και οι πωλήσεις του κινητού δεν είναι ικανοποιητικές. Λογικό, εφόσον το brand «Galaxy» δεν είναι τόσο δυνατό όσο πέρυσι.

Το ίδιο μοτίβο ακολούθησε η HTC, όπου δεν πήρε το θάρρος να φτιάξει ένα mini με τα δικά της στάνταρ και πήρε τον δρόμο που χάραξε η Samsung.
SONY Xperia Z1 F
Από την άλλη, η Sony θέλει να χαράξει το δικό της μονοπάτι και μέσα από το Xperia Z1f (Z1 mini) βλέπει τη δυναμική που έχουν τα mini.

Πόσοι από εσάς θέλατε ένα κινητό με κορυφαία χαρακτηριστικά και μικρό μέγεθος, αλλά δεν υπήρχε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ