Ο χώρος του gaming αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της τεχνολογίας και ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Πλέον, όσος καιρός περνάει, το gaming αναπτύσσεται όλο και περισσότερο καθώς και οι gamers γίνονται πιο απαιτητικοί. Παρ’ όλα αυτά, την Nintendo δεν την ενδιαφέρει ο σκληρός ανταγωνισμός και έτσι παραμένει ως η γνωστή κλασσική Nintendo που αγαπάμε εδώ και χρόνια δίνοντας μας αυτό το «κάτι» που δεν το έχει άλλη εταιρεία παιχνιδιών. Φέτος όμως αυτό το «κάτι» μας το έδωσε πιο δυναμικά από ποτέ προσπαθώντας να διορθώσει όλα τα προηγούμενα της λάθη που έκανε μέχρι στιγμής. Να σημειώσω εδώ, ότι αρκετά λάθη είχαν γίνει με την προηγούμενή της κονσόλα, το Wii U. Από που να αρχίσω… Λάθος μάρκετινγκ, λάθος προώθηση της κονσόλας και άλλα πολλά. Με το Wii U προσπάθησε να ανταγωνιστεί τις κονσόλες νέας γενιάς τα γνωστά Playstation 4 και Xbox One. Το θέμα όμως είναι πως οι κονσόλες αυτές, καθώς και η νοοτροπία αυτή, έχει σκοπό το να ανταγωνιστεί τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και η Nintendo δεν τα κατάφερε με το αδύναμο hardware και την δυσκολία που υπήρχε στην κατασκευή ηλεκτρονικών παιχνιδιών για την κονσόλα Wii U. Έτσι κατέρρευσε παταγωδώς το Wii U και ήρθε η ώρα φέτος να διορθώσει τα λάθη της η εταιρεία.

Το Nintendo Switch έχει τελείως διαφορετική λογική από κάθε κονσόλα. Την πρώτη φορά που θα το δεις από κοντά και θα το πιάσεις στα χέρια σου, νιώθεις διαφορετικά, θυμάσαι τις παλιές κονσόλες που αγαπήσαμε όλοι όπου συνδυάζεται με μοντέρνες ιδέες. Παίζεις ένα παιχνίδι στην τηλεόραση και εκεί που πας να φύγεις θυμάσαι πως το ίδιο παιχνίδι μπορείς να το παίξεις και στον δρόμο μη πιστεύοντας ότι είναι αλήθεια! Μα θα μου πείτε μπορείτε να συνδέσετε και τις υπόλοιπές σας συσκευές στην τηλεόραση και να παίξετε (όπως κινητό, tablet, φορητό υπολογιστή κλπ) αλλά όχι δεν είναι το ίδιο! Σε αυτό το κατασκεύασμα μπορείτε να έχετε παιχνίδια που δεν τρέχουν με τον ίδιο τρόπο αλλού και δεν έχουν την ίδια αίσθηση σε άλλες συσκευές. Μπορείς να παίξεις το The legend of Zelda: Breath of the Wild στο smartphone σου; Όχι! Ούτε στο tablet δεν γίνεται! Αυτό οφείλεται στο αδύναμο hardware, και σε άλλα (διότι κάθε συσκευή έχει διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα να μην τρέχουν καλά παντού).

Πολλοί θέλουμε οι συσκευές μας, οι κονσόλες μας, οι υπολογιστές μας και γενικά οτιδήποτε ηλεκτρονικό έχουμε στην κατοχή μας να έχουν δυνατό hardware και να τρέχουν παιχνίδια με απίστευτα ρεαλιστικά γραφικά. Κατά την γνώμη μου σας πληροφορώ πως πλέον όλες οι καλό-φτιαγμένες καινούργιες συσκευές, κονσόλες κλπ έχουν απίστευτα δυνατό hardware και αρκετό για να μπορούν να τρέχουν παιχνίδια με ικανοποιητικά γραφικά. Υπάρχουν στιγμές που ευχαριστήθηκα περισσότερο ένα παιχνίδι Super Mario από τι ένα παιχνίδι με υπέροχα γραφικά σε άλλη κονσόλα ή στον υπολογιστή. Αυτό που θέλω να πω, είναι πως το gameplay μετράει και όχι το πως δείχνει ένα παιχνίδι. Ναι δεν λέω και εμένα μου άρεσε το Uncharted 4, το God of War, το Halo, το Forza και άλλα πολλά αλλά δεν σημαίνει πως θα βαρεθώ ένα καλό παιχνίδι επειδή δεν δείχνει όμορφο. Έτσι και αλλιώς πλέον τα γραφικά της σημερινής εποχής είναι αρκετά καλά και δεν βρίσκω λόγο στο να τα αναβαθμίσουν. Πάντως το Nintendo Switch διαθέτει αρκετά δυνατά χαρακτηριστικά για μια φορητή κονσόλα και μπορεί να τρέξει καινούργια παιχνίδια άνετα αρκεί να το θέλουν οι εταιρείες παιχνιδιών και γενικά οι προγραμματιστές.

Η Οθόνη αφής του Switch έχει όμορφα και ρεαλιστικά χρώματα κάνοντας τα παιχνίδια να δείχνουν υπέροχα όταν βρίσκεστε έξω από το σπίτι. Το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν έχει αρκετή φωτεινότητα ώστε να φαίνεται ιδιαίτερα καλά κάτω από τον ήλιο. Δεν είναι θέμα αυτό αν προσπαθήσετε να καθίσετε σε μία σκιά. Επίσης η οθόνη ανταποκρίνεται πολύ εύκολα στα αγγίγματα χωρίς καθυστερήσεις.

Ο επεξεργαστής της κονσόλας είναι ένας custom Nvidia Tegra X1 με 4 πυρήνες ARM και η μνήμη RAM στα 4GB κατηγορίας LPDDR4. Το λειτουργικό σύστημα δεσμεύει 1GB RAM και 1 πυρήνα επεξεργαστή κάτι που το καθιστά ως ένα αρκετά ελαφρύ λογισμικό. Τα παιχνίδια μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους υπόλοιπους πόρους της κονσόλας. Η χωρητικότητα της συσκευής είναι 32GB με δυνατότητα επέκτασης χρησιμοποιώντας microSD κάρτα μνήμης χωρητικότητας έως και 2TB. Να σημειώσουμε πως προς το παρόν κάρτες μνήμης 2TB δεν υπάρχουν στην αγορά αλλά είναι προγραμματισμένο για το κοντινό μέλλον.

Τα χειριστήρια ονομάζονται Joy-Con. Έχουν μικρό αλλά όμορφο μέγεθος και το γεγονός ότι μπορούν να κουμπωθούν και να ξεκουμπωθούν από την κονσόλα τα καθιστά εύκολα και άνετα στην χρήση. Φανταστείτε να βρίσκεστε ξαπλωμένοι στον καναπέ ή στο κρεβάτι σας και να παίζετε με τα χέρια να έχουν την στάση που εσείς θέλετε! Αυτό δεν είναι εφικτό με ένα κανονικό χειριστήριο κονσόλας. Αν δεν σας ενδιαφέρουν τα Joy-Cons και προτιμάτε τα κανονικά κλασσικά χειριστήρια, τότε μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστά το Pro Controller στα 79.99 Ευρώ. Επίσης μπορείτε να κουμπώσετε τα χειριστήρια σε μία ειδική βάση τους όπου ονομάζεται Joy-Con Grip ώστε να μοιάζουν με ένα κανονικό χειριστήριο. Τέλος μαζί με την κονσόλα δίνονται και τα Joy-Con λουράκια ώστε να μην σας πέφτουν από το χέρι όταν παίζεται παιχνίδια κινήσεων.

Joy-Cons, βάση Joy-Con και Pro Controller
Nintendo Switch Joy-Con Controllers
Nintendo Switch Pro Controller

Η βάση της κονσόλας δεν κάνει και πολλά πράγματα. Πρόκειται απλά για μια βάση με ενσωματωμένη πλακέτα επιτρέποντας την μετάδοση εικόνας και ήχου από το Nintendo Switch. Επίσης διαθέτει θύρες HDMI, USB και την θύρα τροφοδοσίας ρεύματος.

Παιχνίδια δεν έχει αρκετά αυτή την στιγμή η κονσόλα, αλλά στο μέλλον πρόκειται να αποκτήσει αρκετά. Για κάποιον που δεν έχει την κονσόλα και σκέφτεται για το αν θα την αγοράσει ή όχι, είναι πολύ εύκολη η απάντηση. Εάν θέλετε να παίξετε το The Legend of Zelda τότε θα ήταν πολύ καλή ιδέα να αγοράσετε την κονσόλα με το παιχνίδι αλλιώς δεν υπάρχει λόγος αυτή την στιγμή για την αγορά του Switch. Περιμένετε μέχρι τα Χριστούγεννα που μπορεί να πέσει η τιμή της κονσόλας ή μέχρι το φετινό καλοκαίρι όπου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση παιχνιδιών E3. Πιστεύω πως σε αυτή την παρουσίαση έχουμε να δούμε πολλά ωραία πράγματα για την κονσόλα όπως γνωστά παιχνίδια να κυκλοφορούν σε αυτήν. Τέλος δεν θα χάσετε κάτι εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε το Nintendo Switch. Πρόκειται για μια πολύ ωραία ιδέα, υποσχόμενη πολλά και εξάλλου θα εκπλαγείτε με το The Legend of Zelda: Breath of The Wild. Τέλος να σημειώσω πως η Nintendo κατάφερε να πουλήσει πάνω από 1.5 εκατομμύρια κομμάτια της κονσόλας παγκοσμίως! Αυτή είναι μια πολύ καλή είδηση διότι οι εταιρείες παιχνιδιών θα δείξουν ενδιαφέρον στην κονσόλα και θα κυκλοφορήσουν αρκετά γνωστά παιχνίδια σε αυτήν. Για όσους ήδη την αγόρασαν, καλό παιχνίδι λοιπόν!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ