Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το iPad Air στην Ελλάδα και όπως είναι αναμενόμενο πολλοί γκρίνιαξαν για την τιμή του. Βέβαια, πολλοί γκρινιάζουν για να γκρινιάξουν και αυτό δεν τους κάνει αντικειμενικούς κριτές.

Δεν θα πω ότι το iPad αξίζει σαν αγορά, καθώς είμαι από του πρώτους που λέει ότι τα μοναδικά Tablet που αξίζουν είναι αυτά με Windows 8.1. Όμως, δεν θα αφήσω κόσμο να το κράζει έτσι, καθώς το iPad Air είναι οικονομικό για την κατηγορία του.

Καταρχάς να δούμε σε ποια κατηγορία παίζει το iPad Air και ποιοι είναι οι αντίπαλοι του.

Οι βασικοί αντίπαλοι του iPad Air είναι το Surface 2, το Lumia 2520 και το νέο Galaxy Note 10.1. Αυτά τα προϊόντα δίνουν καλή ποιότητα και καλή εμπειρία χρήσης.

Οι τιμές των παραπάνω είναι παρόμοιες στην βασική τους έκδοση, όπως και οι δυνατότητες τους. Με το Note 10.1 να είναι λίγο πιο ακριβό (σε σχέση με το Air).

Πολλοί θα πείτε, ότι το Surface 2 και το Lumia 2520 έχουν 32GB στην βασική τους έκδοση και όχι 16GB όπως το iPad Air, όμως ο πραγματικός ελεύθερος χώρος στο Tablet είναι παρόμοιος.

Πιο συγκεκριμένα, ο χώρος που αφήνει το Surface 2 και το Lumia 2520 είναι περίπου 18GB ενώ το iPad έχει περίπου 13GB.

Οπότε δεν βρίσκω νόημα να γκρινιάζει κάποιος για το iPad Air και την τιμή του, καθώς είναι στα ίδια επίπεδα ή πιο χαμηλά από τον ανταγωνισμό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ