Η Google ανακοίνωσε την προσθήκη ταχύμετρο και ενδείξεων ορίου ταχύτητας για το iOS και το CarPlay, σύμφωνα με το TechCrunch. Οι χρήστες Android απολαμβάνουν αυτές τις δυνατότητες από το 2019, ενώ το Waze τις προσφέρει από το 2016. Τώρα, οι χρήστες iPhone μπορούν να ελέγχουν την ταχύτητά τους κατά την πλοήγηση με το Google Maps.

Για να ενεργοποιήσετε την επιλογή, πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας στο Google Maps και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Πλοήγηση. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Εμφάνιση χάρτη και θα δείτε τους διακόπτες για το ταχύμετρο και τις ενδείξεις ορίου ταχύτητας. Όταν ενεργοποιηθεί, το ταχύμετρο θα εμφανίζεται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Αν υπερβείτε το όριο ταχύτητας, το ταχύμετρο θα αλλάξει χρώμα για να σας υπενθυμίσει να μειώσετε ταχύτητα.

Η Google ανέφερε στη σελίδα υποστήριξής της ότι το ταχύμετρο προορίζεται μόνο για ενημερωτική χρήση και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του πραγματικού ταχυμέτρου του αυτοκινήτου σας. Αυτό συμβαίνει επειδή η πραγματική σας ταχύτητα μπορεί να διαφέρει από την ταχύτητα που εμφανίζεται στο Google Maps. Είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου για τη δική σας ασφάλεια.

Οι νέες δυνατότητες ταχύτητας παρατηρήθηκαν να χρησιμοποιούνται από κατόχους iPhone στην Ινδία και η Google θα τις διαθέσει παγκοσμίως τις επόμενες εβδομάδες.

Προσθήκη

Η ενσωμάτωση αυτών των λειτουργιών στο Google Maps αποτελεί σημαντική αναβάθμιση για τους χρήστες iOS, καθώς τους παρέχει πρόσθετη ασφάλεια και έλεγχο κατά την οδήγηση. Η δυνατότητα εμφάνισης των ορίων ταχύτητας σε πραγματικό χρόνο βοηθά τους οδηγούς να αποφύγουν την υπερβολική ταχύτητα και τα πιθανά πρόστιμα, ενώ το ταχύμετρο παρέχει μια επιπλέον ένδειξη για την τρέχουσα ταχύτητα του οχήματος.

Επιπλέον, η Google συνεχώς βελτιώνει τις υπηρεσίες της και προσφέρει νέες δυνατότητες για τους χρήστες της σε παγκόσμιο επίπεδο, διασφαλίζοντας ότι η πλοήγηση γίνεται πιο ασφαλής και άνετη. Οι χρήστες μπορούν να αναμένουν περαιτέρω βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά στο μέλλον, καθιστώντας το Google Maps έναν από τους πιο αξιόπιστους και καινοτόμους χάρτες και υπηρεσίες πλοήγησης διαθέσιμους στην αγορά.

Η διαθεσιμότητα αυτών των λειτουργιών παγκοσμίως δείχνει τη δέσμευση της Google να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όλους τους χρήστες της, ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Με την προσθήκη αυτών των χαρακτηριστικών στο iOS, η εταιρεία ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στην αγορά των εφαρμογών πλοήγησης και συνεχίζει να καινοτομεί στον τομέα αυτό.