Οι παίκτες που σχεδίαζαν να περάσουν τη βραδιά μπροστά στην κονσόλα τους, PlayStation 5 ή PlayStation 4, ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα σχέδιά τους, εκτός αν προτιμούν τις εμπειρίες για έναν παίκτη (έχετε δοκιμάσει το Astro Bot;). Τη Δευτέρα το βράδυ, το δίκτυο παιχνιδιών της Sony υπέστη σοβαρή διακοπή λειτουργίας.

Η επίσημη σελίδα για την Κατάσταση Υπηρεσιών PSN επιβεβαιώνει τα προβλήματα που επηρεάζουν σχεδόν τα πάντα: “Άλλα, PS Vita, PS3, PS4, PS5, Web”. Αν αφορά το PlayStation, δεν λειτουργεί. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση στις 4:21 π.μ. ώρα Ελλάδας αναφέρει ότι για το gaming, “Μπορεί να αντιμετωπίζετε δυσκολία στην εκκίνηση παιχνιδιών, εφαρμογών ή χαρακτηριστικών δικτύου. Εργαζόμαστε για την επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας.”

Πολλοί παίκτες προσπαθώντας να ξεκινήσουν παιχνίδια αντιμετωπίζουν το σφάλμα PS5 με κωδικό WS-116522-7, και η σχετική ιστοσελίδα της Sony ενημερώνει ότι “Η ενημέρωση του συστήματος απέτυχε”.

Οι παίκτες δεν μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο, να παίξουν διαδικτυακά multiplayer παιχνίδια ή ακόμα και ορισμένα single-player παιχνίδια που απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο για αρχική επαλήθευση. Παιχνίδια που δεν απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο λειτουργούν κανονικά.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για την αιτία του προβλήματος ούτε εκτιμήσεις για το πότε θα επιλυθεί. Το πρόβλημα δεν φαίνεται να σχετίζεται με το προηγούμενο bug που προκάλεσε προβλήματα στις εικόνες της αρχικής οθόνης για παιχνίδια του PS5, το οποίο επιδιορθώθηκε πριν από λίγες ώρες. Ωστόσο, μόλις έχουμε νέες πληροφορίες, θα σας ενημερώσουμε.

Αυτή η διακοπή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους παίκτες που είχαν προγραμματίσει να απολαύσουν μια βραδιά gaming, ειδικά σε όσους προτιμούν τα διαδικτυακά multiplayer παιχνίδια. Οι προγραμματιστές της Sony εργάζονται εντατικά για να επαναφέρουν τις υπηρεσίες όσο το δυνατόν συντομότερα, όμως το γεγονός ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη εκτίμηση χρόνου αποκατάστασης έχει δημιουργήσει απογοήτευση σε πολλούς χρήστες.

Ενώ τα παιχνίδια για έναν παίκτη που δεν απαιτούν σύνδεση συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, τα προβλήματα σύνδεσης έχουν παγώσει τη δυνατότητα για ανταγωνιστικά και συνεργατικά παιχνίδια που στηρίζονται σε online υποδομές. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δυσλειτουργίες επηρεάζουν επίσης τις εφαρμογές και άλλες υπηρεσίες του PlayStation, καθιστώντας τις άχρηστες για πολλούς χρήστες.

Αν και οι τεχνικοί της Sony είναι σίγουρα συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα, η σοβαρότητα και η ευρεία φύση αυτής της διακοπής έχει αναγκάσει την εταιρεία να κινητοποιηθεί άμεσα. Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από πρόσφατες τεχνικές προκλήσεις για τη Sony, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων με τα γραφικά και τα update των παιχνιδιών στο PS5.

Οι παίκτες και οι φανατικοί του PlayStation περιμένουν εναγωνίως την επίλυση αυτής της κρίσης, καθώς τα διαδικτυακά παιχνίδια αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας gaming. Παρόλο που το PlayStation έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να διαχειρίζεται επιτυχώς τέτοιου είδους προβλήματα, η αβεβαιότητα γύρω από τον χρόνο αποκατάστασης παραμένει ένα σημαντικό ζήτημα για τους χρήστες.

Η Sony έχει ήδη ζητήσει την κατανόηση και την υπομονή των παικτών, και αναμένεται ότι θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις σύντομα. Μέχρι τότε, οι παίκτες αναγκάζονται να βρουν εναλλακτικές λύσεις για να καλύψουν το κενό που έχει αφήσει η διακοπή του PlayStation Network