Το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της Apple, το οποίο ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, θα δώσει στο κοινό τη δυνατότητα να ακούσει τον Tim Cook να παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες και σημαντικές ενημερώσεις προϊόντων της Apple με τη χαρακτηριστική του προφορά από το νότο.

Η εταιρεία, η οποία έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους μεγάλους τεχνολογικούς της ανταγωνιστές στην ανάπτυξη χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης, αναμένεται επιτέλους να αποκαλύψει περισσότερα για τη μακρόχρονα αναμενόμενη στρατηγική της στην ΑΙ. Αυτό φημολογείται ότι περιλαμβάνει ενημερώσεις ΑΙ για τα iPhones της και συνεργασία με την OpenAI.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με την κεντρική ομιλία της Apple στις 10 Ιουνίου στις 1 μ.μ. ET. Η κεντρική ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube, καθώς και στον ιστότοπο της Apple και την εφαρμογή TV. Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε για το συνέδριο.

Η έλευση των «IntelliPhones»

Πέρυσι, το WWDC της Apple επικεντρώθηκε στο ακριβό ακουστικό μικτής πραγματικότητας της εταιρείας, το Vision Pro, το οποίο λανσαρίστηκε με μικτές κριτικές τον Φεβρουάριο.

Οι φετινές ανακοινώσεις πιθανότατα θα έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στο μέλλον της εταιρείας. Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει την πρώτη εκδοχή ενός λειτουργικού συστήματος για iPhone που θα υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη. Τα iPhone με τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία ο αναλυτής της Bank of America, Wamsi Mohan, έχει ονομάσει «IntelliPhones», θα μπορούσαν να είναι το κύμα του μέλλοντος, κυριαρχώντας τελικά στην αγορά των τηλεπικοινωνιών.

Η τελευταία ενημέρωση για το iPhone της Apple, iOS 18, θα κάνει το ντεμπούτο της στο WWDC στις 10 Ιουνίου. Αυτό αναμένεται να περιλαμβάνει μια σειρά από λειτουργίες ΑΙ, από περιλήψεις περιεχομένου στο Safari (παρόμοια με τα AI Overviews της Google) έως μια σημαντική αναβάθμιση στη Siri. Η Apple αναμένεται επίσης να ανακοινώσει μια συνεργασία με την OpenAI για το iPhone της.

Η συνεργασία της Apple με την OpenAI

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple έχει συνάψει συμφωνία με την OpenAI που θα επιτρέπει στους χρήστες του iPhone να έχουν πρόσβαση στο chatbot της, ChatGPT. Ούτε η Apple ούτε η OpenAI έχουν απαντήσει στα αιτήματα του Quartz για σχόλια σχετικά με τη συμφωνία.

Η συμφωνία θα δώσει επίσης στην OpenAI πρόσβαση σε δυνητικά εκατομμύρια χρήστες της Apple, ενσωματώνοντας τις δυνατότητες ΑΙ του chatbot στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Apple. Η Apple αναμένεται να κάνει τη δυνατότητα ΑΙ μια υπηρεσία επιλογής.

Ο συνιδρυτής της Siri, Dag Kittlaus, δήλωσε στο Bloomberg ότι η συνεργασία πιθανότατα θα είναι μια «βραχυπρόθεσμη έως μεσοπρόθεσμη σχέση» για τις δύο εταιρείες, παρά μια μακροπρόθεσμη. Αυτό αφήνει περιθώριο για άλλους κατασκευαστές chatbots ΑΙ, όπως η Google, μια εταιρεία που φημολογείται επίσης ότι συζητά πιθανούς συμφωνίες για την τοποθέτηση του Gemini στα προϊόντα της Apple.