Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, ανακοίνωσε σχέδια για επενδύσεις ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην τεχνητή νοημοσύνη και τις υπηρεσίες cloud στην Ινδονησία. Τα σχέδια, που αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο τον Nadella, περιλαμβάνουν την εκπαίδευση 840.000 ανθρώπων στη χρήση της ΤΝ και την υποστήριξη στο αυξανόμενο αριθμό τεχνικών προγραμματιστών της χώρας.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στη σχεδόν τριανταετή παρουσία της στη Νοτιοανατολική Ασία. Ο Nadella είχε συναντήσεις την Τρίτη με τον Πρόεδρο Joko Widodo, γνωστό ως Jokowi, στο προεδρικό μέγαρο της Τζακάρτα πριν παραδώσει την κύρια ομιλία του για την ΤΝ στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας.

«Αυτή η νέα γενιά της τεχνητής νοημοσύνης αναδιαμορφώνει τον τρόπο ζωής και εργασίας παντού, συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας», δήλωσε ο Nadella στην πρώτη στάση μιας περιοδείας του στη Νοτιοανατολική Ασία.

«Οι επενδύσεις που ανακοινώνουμε σήμερα – αναφορικά με τη ψηφιακή υποδομή, την κατάρτιση και την υποστήριξη για προγραμματιστές – θα βοηθήσουν την Ινδονησία να ευδοκιμήσει σε αυτή τη νέα εποχ