Η Huawei ξεκίνησε την Πέμπτη την κυκλοφορία μιας νέας σειράς smartphones σε μια προσπάθεια να συνεχίσει την ανάκαμψή της στην Κίνα και να ενισχύσει τον ανταγωνισμό της με την Apple στην αγορά.

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας αποκάλυψε τη σειρά Pura 70, η οποία αντικαθιστά τη σειρά “P” της εταιρείας που είχε πρώτα εκτοξεύσει το 2012.

Αποτελεί το τελευταίο σημάδι αυξημένης αυτοπεποίθησης από τη Huawei, αφού την περασμένη χρονιά η εταιρεία κυκλοφόρησε με διακριτικότητα το smartphone Mate 60, το οποίο διέθετε ένα υψηλής ποιότητας τσιπ. Αυτό προκάλεσε ανησυχίες στην Ουάσιγκτον, επειδή οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει κυρώσεις τα τελευταία χρόνια, που σχεδιάζονταν για να σταματήσουν τη Huawei από την πρόσβαση σε τέτοιες τεχνολογίες.

Αυτές οι κυρώσεις, που άρχισαν το 2019, σχεδόν εξαφάνισαν την επιχείρηση smartphones της Huawei.

Τώρα, η Huawei προσπαθεί να κάνει ένα comeback. Οι αποστολές smartphones της εταιρείας στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 64% σε ετήσια βάση τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2024, σύμφωνα με την Counterpoint Research, ενώ οι πωλήσεις του iPhone της Apple μειώθηκαν κατά 24% κατά τη διάρκεια της περιόδου.