Τα smartphones μας αποκτούν τη δυνατότητα να μας ακούν όταν τους μιλάμε, ενεργοποιώντας το νέο εργαλείο των διαφημιστών που ονομάζεται voice search marketing.

Συχνά, μιλώντας ανοιχτά με φίλους, ανακαλύπτουμε σχετικές διαφημίσεις στα social media. Αυτό το φαινόμενο έχει γίνει συχνή συζήτηση στις διακοπές μας. Ωστόσο, αυτή η “σύμπτωση” δεν είναι τυχαία. Κάτι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια, και εξετάσαμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Οι συσκευές μας δεν καταγράφουν κρυφά τις συζητήσεις μας, τουλάχιστον όχι επίσημα. Πώς λειτουργεί αυτό; Η τεχνητή νοημοσύνη δεν δρα από μόνη της. Πρέπει να δώσουμε μια εντολή ή να πείσουμε μια λέξη-κλειδί για να την ενεργοποιήσουμε. Αυτό είναι το voice search και άλλες υπηρεσίες που λειτουργούν με φωνητικές εντολές, όπως η Siri, η Alexa και το Google Assistant.

Για παράδειγμα, το “Hey Siri” ή το “Ok Google” είναι λέξεις-κλειδιά που αφυπνίζουν τις συσκευές. Αν δεν πούμε αυτές τις λέξεις, δεν γίνεται ενεργοποίηση. Αυτό το πεδίο εξελίσσεται συνεχώς, καθώς οι χρήστες υιοθετούν όλο και περισσότερο τις φωνητικές υπηρεσίες. Συνδέεται με λίστες λέξεων και φράσεων που συχνά χρησιμοποιούμε κατά την φωνητική επικοινωνία με τα κινητά μας.

Αυτή η διαδικασία έχει εξελιχθεί σε έναν κύριο τρόπο πρόσβασης σε πληροφορίες, καθώς οι επιχειρήσεις προσαρμόζουν και βελτιστοποιούν τις δραστηριότητές τους για τη φωνητική αναζήτηση. Το φωνητικό εμπόριο (v-commerce) είναι ένα αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, διευκολύνοντας τις αγορές μέσω συσκευών που ενεργοποιούνται με τη φωνή.

Οι κατασκευαστές διαβεβαιώνουν ότι έχουν λάβει μέτρα για να προστατεύσουν τα φωνητικά δεδομένα μας από την καταγραφή ή τη μετάδοση, εκτός αν ενεργοποιηθεί η λέξη-κλειδί.

Πώς λειτουργεί το σύστημα παρακολούθησης στα τηλέφωνά μας; Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων συλλέγουν τεράστιο όγκο δεδομένων για τους χρήστες τους. Πρόκειται για πληροφορίες που παρέχουμε εμείς οι ίδιοι, όπως τα στοιχεία του προφίλ μας, οι αναρτήσεις, τα likes και άλλα δεδομένα που μοιραζόμαστε. Επιπλέον, συλλέγονται δεδομένα έμμεσα, βάσει της δραστηριότητάς μας στην πλατφόρμα και του διαδικτυακού μας χρόνου.

Έπειτα, πολύπλοκοι αλγόριθμοι δημιουργούν λεπτομερή προφίλ για κάθε χρήστη, λαμβάνοντας υπόψη τα ενδιαφέροντά τους, τις προτιμήσεις τους και τη συμπεριφορά τους. Οι διαφημιστές μπορούν στη συνέχεια να στοχεύσουν συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία ή ενδιαφέροντα, δημιουργώντας διαφημιστικές καμπάνιες που απευθύνονται σε συγκεκριμένους χρήστες.

Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων χρησιμοποιούν αλγόριθμους για την ανάλυση των λέξεων-κλειδιών που χρησιμοποιούμε στο περιεχόμενο που δημοσιεύουμε, στα likes και τα σχόλια μας, καθώς και στις ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε. Σε συνδυασμό με την ανάλυση των συμφραζομένων, προσδιορίζουν τα θέματα που μας ενδιαφέρουν.

Οι διαφημιστές δημιουργούν διαφημίσεις και επιλέγουν λέξεις-κλειδιά που ενεργοποιούν την εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων.

Για να βελτιώσουμε το απόρρητό μας, μπορούμε να προσαρμόσουμε τις ρυθμίσεις απορρήτου στα social media, επιλέγοντας εάν θέλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις ή να περιορίσουμε την κοινοποίηση των δεδομένων μας. Μπορούμε επίσης να προσαρμόσουμε τις ρυθμίσεις που αφορούν τα φωνητικά δεδομένα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν αυτή η πρακτική παραβιάζει την ιδιωτικότητά μας. Κάθε φορά που δημιουργούμε έναν λογαριασμό σε μια πλατφόρμα, συμφωνούμε με τους όρους παροχής υπηρεσιών, αλλά σπάνια διαβάζουμε αυτούς τους όρους. Η διαφάνεια που παρέχουν οι πλατφόρμες και οι διαφημιστές σχετικά με την χρήση των δεδομένων μας μπορεί να ποικίλλει. Ορισμένες πλατφόρμες παρέχουν εργαλεία για την προβολή και τον έλεγχο των προτιμήσεών μας σχετικά με τις διαφημίσεις, επιτρέποντάς μας να προσαρμόσουμε τις ρυθμίσεις μας και να δούμε γιατί βλέπουμε συγκεκριμένες διαφημίσεις.

Τελικά, το εάν αυτή η πρακτική παραβιάζει την ιδιωτικότητά μας εξαρτάται από το πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα μας και πώς είναι διαθέσιμα τα εργαλεία ελέγχου για τους χρήστες. Η διαφάνεια και η δυνατότητα επιλογής είναι σημαντικά στοιχεία για τη διατήρηση της ιδιωτικότητάς μας στον ψηφιακό κόσμο.