Η Samsung ετοιμάζεται να λανσάρει τη σειρά Galaxy S24 μέσα στον Ιανουάριο και όλα τα βλέμματα στρέφονται προς το S24 Ultra, το οποίο φέρεται να διαθέτει το πιο εξελιγμένο σύστημα κάμερας που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, το πρεμιέρας τηλέφωνο αυτού του κορυφαίου κατασκευαστή θα εφοδιαστεί με αναβαθμισμένη λειτουργία Night Mode, ενώ η νέα δυνατότητα 200 MP θα ενσωματώνει βελτιστοποίηση μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Ο αλγόριθμος θα μπορεί να αναγνωρίζει 12 διαφορετικά είδη αντικειμένων, βελτιώνοντας την ποιότητα των εικόνων. Αυτά αποκάλυψε ο γνωστός tipster για τα προϊόντα της Samsung, Ice Universe, μέσω του Twitter.

Το Galaxy S24 Ultra αναμένεται να είναι το μοναδικό smartphone στην επερχόμενη σειρά που θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά το chipset Snapdragon 8 Gen 3. Η Qualcomm παρουσίασε τον εν λόγω επεξεργαστή με μεγάλες προσδοκίες σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης, και φαίνεται ότι το Ultra θα αξιοποιήσει πλήρως αυτές τις νέες δυνατότητες.

Προηγούμενες πληροφορίες έχουν αποκαλύψει ότι η Samsung σχεδιάζει να βελτιώσει την επεξεργασία των εικόνων και να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να τις επεξεργαστούν περαιτέρω μέσω της λειτουργίας Photo Remaster. Μια άλλη καινοτομία που αναμένουμε να δούμε είναι το φίλτρο Neutral Density το οποίο, παρότι παραμένει πειραματικό στην εφαρμογή Expert RAW, πιθανόν να γίνει επίσημο με το S24 Ultra.