Η δυνατότητα εμφάνισης τρισδιάστατων κτιρίων στα Google Maps δοκιμάζεται επί του παρόντος στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και στο Android Auto, προσφέροντας νέες επιλογές πλοήγησης. Τα τρισδιάστατα κτίρια προσφέρουν εντυπωσιακή οπτική στο περιβάλλον και βοηθούν τους χρήστες να αναγνωρίζουν τα περιβάλλοντα χαρακτηριστικά με μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Η ενεργοποίηση των τρισδιάστατων κτιρίων απαιτεί την ενεργοποίηση ενός ειδικού επιπέδου στην εφαρμογή, και προσφέρει τη δυνατότητα να παρατηρήσετε τα κτίρια σε 3D, είτε βρίσκεστε σε αστικές περιοχές είτε σε μικρότερες τοποθεσίες. Προηγουμένως, αν και τα τρισδιάστατα κτίρια ήταν διαθέσιμα, δεν ήταν ορατά κατά την πλοήγηση.

Πρόσφατα, αρκετοί χρήστες ανέφεραν ότι παρατήρησαν τα τρισδιάστατα κτίρια κατά την πλοήγησή τους στους χάρτες της Google. Η λειτουργία αυτή φαίνεται να ενεργοποιείται μετά την ενεργοποίηση της προβολής 3D πριν από την έναρξη της πλοήγησης και με μια κατάλληλη αύξηση του ζουμ. Παρόλο που η ημερομηνία κυκλοφορίας αυτού του χαρακτηριστικού δεν είναι ακόμη σαφής, φαίνεται να έχει προστεθεί πρόσφατα στην εφαρμογή.

Η δυνατότητα τρισδιάστατης προβολής φαίνεται να δοκιμάζεται και στο Android Auto, προσφέροντας μια εντυπωσιακή εμπειρία χρήσης. Ωστόσο, οι δοκιμές μας δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη αυτήν τη δυνατότητα στο Android Auto. Παρόλα αυτά, χρήστες στο Reddit ανέφεραν την παρατήρηση τρισδιάστατων κτιρίων στους Χάρτες Google μέσω του Android Auto, προσφέροντας ένα νέο επίπεδο